جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

درباره قرقاول و پرورش آن بیشتر بدانیم

قرقاول

گوشت پرندگان شکار شده، از دیرباز در ایران طرفداران زیادی داشته است. گوشت شکار در گذشته بیشتر مخصوص طبقه اشراف جامعه بود و به دلیل طعم لذیذ و خواص بی‌نظیرش، یکی از خوراک‌های لوکس به حساب می‌آمد. قرقاول نیز یکی از این پرندگان است که به دلیل گوشت باخاصیت و خوشمزه‌اش، مورد توجه شکارچیان در همه جای دنیا بوده است. امروزه اما با پرورش این پرنده زیبا می‌توان به صورت گسترده  و بدون آسیب به اکوسیستم طبیعی، از طعم خاص آن استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم درباره قرقاول و پرورش آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

درباره قرقاول

قرقاول یا Pheasant یک پرنده از رسته «ماکیان سانان» و با نام علمی Phasianus colchicus است. قرقاول پرنده­ای بزرگ، مرغ مانند و دارای دم بلند و نوک تیز است. این پرنده دارای پاهای نسبتاً بلند، سر کوچک، گردن بلند و بدنی بزرگ است. طول این پرنده بین 50 تا 70 سانتی­متر و وزن آن بین500 تا3000 گرم است. طول بال قرقاول نیز، 56-86 سانتی­متر اندازه­ گیری شده است.

قرقاول‌های نر پرندگانی پر زرق و برق با صورت قرمز و گردنی به رنگ سبز کم رنگ، با یک حلقه سفید پررنگ در دور گردنشان خودنمایی می‌کنند. دم بسیار بلند قرقاول نر نیز، به رنگ مسی و همراه با پرهای نازک سیاه است. جنس ماده‌ این پرنده به رنگ قهوه‌ای با لکه های سیاه در طرفین بدن بوده و پرهای نازک و سیاهی نیز در دم دارند.

قرقاول
قرقاول

حتما بخوانید: چگونه قرقاول را روی زمین یا بستر پرورش دهیم؟| آموزش پرورش قرقاول روی زمین یا بستر

چرخه زندگی قرقاول

قرقاول پرنده‌ای است که به تنهایی یا در گله‌های کوچک در طبیعت یافت می‌شود. به طور معمول، یک پرنده مادر و جوجه او، تا اوایل پاییز در کنار هم می‌مانند. در حالی که قرقاول‌ها در مسافت‌های کوتاه قادر به پرواز سریع هستند، ترجیح می‌دهند در مواقع خطر بر روی زمین، بدوند. اما اگر به شدت وحشت زده شوند، به سرعت می‌دوند و سپس پرواز می‌کنند.

این پرنده به طور معمول، مدت زیادی قادر به پرواز نیست و در ارتفاع پایین و به مدت کوتاه پرواز می‌کند.  قرقاول‌ها تقریباً تمام زندگی خود را روی زمین می‌گذرانند و به ندرت روی درختان دیده می‌شوند. قرقاول‌ها تغذیه متنوعی دارند و از گیاهان، برگ‌ها، دانه‌ها، میوه‌ها و حشرات تغذیه می‌کنند. قرقاول‌های ماده بعد از فصل جفتگیری، روی زمین لانه می‌کنند و در طی دو تا سه هفته و در ماه‌های آوریل تا ژوئن حدود دوازده تخم می‌گذارند و در حدود 23 روز روی تخم‌ها می‌خوابند.

رفتارشناسی قرقاول‌ها

این پرندگان مزارع و علفزارهای حاشیه‌ای را برای زندگی ترجیح می‌دهند، اگرچه آنها در مناطق کم درخت و برخی تالاب‌ها نیز زندگی می‌کنند. بعد از در آمدن از تخم، قرقاول‌های جوان به سرعت بزرگ می‌شوند و می‌توانند طی دو هفته پرواز کردن را آموزش ببینند. آنها شش یا هفت هفته در کنار مادرشان خواهند ماند.

بسیاری از تخم­های قرقاول توسط شکارچیان یا توسط انسان از بین می‌روند و پرندگان جوان نیز میزان مرگ و میر بالایی دارند. در فصل پاییز، قرقاول‌های معمولی گله‌هایی را تشکیل می‌دهند که تا بهار بعدی در آنها زندگی می‌کنند. این پرندگان در روی زمین راحت­تر هستند، یعنی جایی که از غلات، دانه ها، توت‌ها، حشرات و گاهی اوقات حیوانات کوچک تغذیه می‌کنند.

گفته می‌شود که منشأ اصلی و خاستگاه قرقاول، به سرزمین قفقاز و سواحل دریای خزر برمی‌گردد. بعد از آن این پرنده به یونان و روم و کل اروپا برده شده و کم کم به عنوان پرنده‌ای زیبا و با گوشتی خوش طعم، معروف گردیده است.

قرقاول
قرقاول

حتما بخوانید: خواص بی نظیر گوشت قرقاول

حقایق تغذیه‌ای گوشت قرقاول

در ادامه مطلب شما را با خواص گوشت قرقاول آشنا خواهیم کرد.

کم کالری اما سرشار از پروتئین

گوشت قرقاول سرشار از پروتئین است اما کالری کمی دارد. گوشت قرقاول همچنین حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری برای بدن انسان است که در گوشت مرغ یافت نمی‌شود. گوشت قرقاول کم کالری است و هر وعده گوشت قرقاول فقط حدود 134 کالری دارد که نصف کالری گوشت مرغ است. یکی از فواید گوشت قرقاول برای سلامتی، پروتئین بالای آن است. یکی از اصلی‌ترین مزایای پروتئین برای سلامتی انسان، بهینه سازی رشد عضلات است. اگر در یک برنامه بدن­سازی هستید، مصرف غذاهای سرشار از پروتئین می‌تواند به رشد و تقویت عضلات شما کمک کند.

چربی پایین

در طول یک برنامه کاهش وزن، توصیه می‌شود که از غذاهایی که پروتئین زیاد اما چربی کمی دارند استفاده کنید. گوشت یکی از منابع عالی پروتئین است اما بیشتر گوشت‌ها حاوی مقدار زیادی چربی هستند. گوشت قرقاول نسبت به گوشت‌های دیگر چربی کمتری دارد.

سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

گوشت این پرنده همچنین حاوی مقدار قابل توجهی آهن است. برای کودکان در مرحله رشد، آهن می‌تواند با ارتقا تولید گلبول­های قرمز، به رشد بهتر کمک کرده و برای بزرگسالان به طور طبیعی با علائم کم‌خونی مقابله کند. گوشت قرقاول همچنین منبع خوبی از پتاسیم است. مواد غذایی سرشار از پتاسیم می توانند به شما در حفظ سلامت قلب و عروق کمک کنند. پیدا کردن گوشتی که حاوی ویتامین C یا انواع ویتامین‌های گروه B باشد بسیار مشکل است، اما مطالعات نشان داده­اند که گوشت قرقاول مملو از  ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است.

پرورش قرقاول

اگر می‌خواهید به پرورش قرقاول چه به صورت محدود در مزرعه‌تان و چه به صورت صنعتی با ابعاد بزرگ بپردازید، مواردی هست که بهتر است رعایت کنید.

آماده سازی لانه‌

برای شروع جوجه ریزی در محل مورد نظر، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • تعویض و تمیزکاری بستر مورد استفاده برای حفظ سلامتی جوجه‌ها اهمیت فراوانی دارد. بهتر است دیوارها و کف را با یک ضد عفونی کننده، تمیز نمایید.
  • سعی کنید تا کلیه وسایل فیدر و آبخوری را در فواصل زمانی منظم، تمیز و ضدعفونی کنید.
  • برای هفته‌های اول تولد جوجه‌ها، لانه باید گرم‌تر از زمان‌های عادی باشد. بررسی کنید که منبع حرارت شما به خوبی کار می‌کند و اطمینان حاصل کنید که منبع حرارت از امنیت خوبی برخوردار است تا از آتش سوزی احتمالی جلوگیری شود.
قرقاول
قرقاول

حتما بخوانید: آموزش جوجه کشی قرقاول + جزییاتی که باید بدانید

نگهداری از جوجه‌ها

دوره پرورش جوجه‌ها، دوره رشد سریع قرقاول است و نگهداری پرندگان جوان در شرایط مناسب می‌تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. شاید ساده‌ترین و اقتصادی‌ترین راه برای پرورش جوجه قرقاول برای شبیه­ سازی بال و پر گرم مادر، استفاده از لامپ حرارتی باشد. با افزایش سن جوجه‌ها، توانایی آنها در تنظیم حرارتی بهبود می‌یابد. بنابراین، درجه حرارت مکان نگهداری از جوجه‌ها باید به طور هفتگی تقریباً 5 درجه سانتی گراد کاهش یابد. هنگام تنظیم نور، حتماً پاسخ جوجه را کنترل کرده و بر این اساس تنظیم مجدد کنید.

تغذیه

در طی شش تا هشت هفته اول زندگی، حشرات پروتئین مورد نیاز برای رشد را برای جوجه‌های قرقاول جوان تأمین می‌کنند. در طی این مرحله زندگی، جوجه ­های قرقاول جوان به مادر خود وابسته هستند تا آنها را به سمت غذا هدایت کند. غذای قرقاول و جیره عرضه شده به جوجه‌ های یک روزه باید دارای درصد پروتئین بالایی باشد. بهتر است در شش هفته اول، غذای جوجه قرقاول‌ها تا 27 درصد پروتئین داشته باشد.

با بالغ شدن جوجه‌ها سطح پروتئین غذای آنها نیز کاهش می‌یابد. آب کافی و سالم نیز برای پرورش قرقاول بسیار مهم است. جوجه‌ های قرقاول‌های وحشی می‌توانند از طریق مصرف حشرات و شبنم روی گیاهان هنگام زندگی در طبیعت، نیاز خود را برای آب برآورده کنند. اما پرندگان پرورشی برای آب به توجه کافی نیاز دارند. قرقاول پرنده‌ای مقاوم است که اگر نیازهای زیستی آن به خوبی تامین شود، با شرایط مختلف در فضای آزاد و بسته کنار می‌آید. گوشت این پرنده به دلیل طعم بی‌نظیر و دلچسبش، همیشه مشتری خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *