جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همه چیز درباره نژادهای کبک

نژادهای کبک

در بین طیور، کبک به سبب مصارف دارویی و غذایی بسیار مناسب فرآورده‌های آن، در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. از همین رو، بسیاری از پرورش دهندگان طیور به سمت پرورش کبک جذب شده‌اند. این پرنده ریز جثه که تقریبا در حد و اندازه‌های بلدرچین است، مصرف‌کنندگان زیادی نیز در کشور پیدا کرده است. شاید دلیل اصلی محبوب شدن این پرنده، گوشت بسیار لذیذ آن است که پس از پخته شدن بسیار خوشمزه و نرم می‌شود. این موضوع کاملا با طبع مردم ایران سازگار است. همین مسئله موجب شده است که اهمیت شناخت نژادهای کبک (Types of Quebec) دوچندان شود. برای آشنایی با انواع کبک، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع نژادهای کبک

کبک‌ها نیز مانند بسیاری دیگر از انواع طیور دارای نژادهای مختلفی هستند که این مسئله ناشی از آب و هوا و منطقه جغرافیایی محل پرورش این پرنده است. انواع کبک که تاکنون شناخته شده است، عبارتند از:

– کبک برفی

– کبک پرزیوالسکی

– کبک کوهی

– کبک هندی

– کبک بربری

– کبک سیسی

– کبک پا قرمز

– کبک شنی

– کبک منقار بلند

– کبک خاکستری

– کبک دیوریان

– کبک تبتی

– کبک ماداگاسکار

– کبک سیاه

– کبک جنگل روبینهو

– کبک شکم بلوطی

– کبک سی چوان

– کبک سینه بلوطی

– کبک جنگلی یوزونگوا

در ادامه به معرفی تک‌تک انواع نژادهای کبک که در بالا به آن اشاره کردیم، می‌پردازیم.

نژادهای کبک
نژادهای کبک

حتما بخوانید: درباره کبک و پرورش کبک بیشتر بدانیم

کبک برفی؛ در رنگ‌های مختلف

زادگاه اصلی این دسته از کبک‌ها در منطقه برخی کشورهای آسیایی نظر هندوستان و پاکستان بوده است و در قرن 19 میلادی یک محقق بریتانیایی آن را کشف کرده است. کبک‌های برفی در رنگ‌های متنوعی یافت می‌شوند. رنگ‌های سفید و قهوه‌ای به عنوان رنگ‌های اصلی این کبک شناخته می‌شود. شاخصه مهم دیگر این نژاد کبک‌ها شباهت بسیار زیاد نر و ماده آنها به یکدیگر است. شاید اصلی‌ترین تفاوت میان نر و ماده کبک‌های برفی در سنگین‌تر بودن وزن کبک‌های نر باشد.

کبک پرزیوالسکی؛ نژادی با جثه نسبتا بزرگ

این دسته از کبک‌ها دارای ابعاد و اندازه نسبتا بزرگ‌تری در مقایسه با سایر نژادهای کبک هستند. بعضا مشاهده می‌شود که طول برخی از آنها به حدود 40 سانتی‌متر نیز می‌رسد. شناسایی این نژاد برای نخستین بار توسط یک محقق اهل کشور روسیه در سال 1876 میلادی صورت پذیرفت. زیست بوم اصلی این نژاد کبک‌ها نیز در آسیای شرقی و در منطقه تبت و چین است. این نژاد روی گردن خود پرهای سیاه‌رنگی دارند و همچنین در قسمت زیرین بدن خود دارای رنگ قهوه‌ای هستند. در این نژاد نیز نر و ماده چندان با یکدیگر متفاوت نیستند.

کبک کوهی؛ از نژادهای کبک به رنگ خاکستری

کبک کوهی نیز در منطقه جغرافیایی گسترده‌ای از خاورمیانه تا نواحی شرقی قاره سبز به طور طبیعی یافت می‌شود. یک محقق آلمانی برای نخستین بار در قرن 19 میلادی این کبک را شناسایی کرد. در طبیعت این دسته از کبک‌ها را می‌توان در شکاف‌های موجود روی زمین مشاهده کرد. این دسته از کبک اغلب دارای رنگ‌های تیره هستند و در بیشتر مواقع به رنگ خاکستری مشاهده می‌شوند.

کبک هندی یا چوکار | نژادهای کبک

همان طور که از نام این کبک مشخص است، کشورهای هندوستان و پاکستان به عنوان اصلی‌ترین زادگاه این دسته از کبک‌ها در دنیا هستند. حتی در پاکستان این پرنده به عنوان پرنده ملی کشور معرفی شده است. از نظر جثه و اندام این دسته از کبک‌ها نیز با دارا بودن بالاهایی به طول 60 سانتی‌متر، در ردیف بزرگ‌ترین انواع کبک قرار می‌گیرد. همچنین وزن این نژاد از کبک در مقایسه با بسیاری از نژادهای دیگر نسبتا بالاتر است. شاخصه دیگر کبک چوکار رنگ قرمز ساق پا و منقار آن است. در کشور ما به این نژاد کبک، نام‌های مختلفی از جمله حاسه، زرج، کوک، کو و ژرژر گفته می‌شود.

کبک بربری ؛ از انواع نژادهای کبک آفریقایی

کبک بربری از نژادهای بومی کبک در قاره آفریقا است و نخستین بار توسط یک محقق فرانسوی در قرن 18 میلادی شناسایی شد. پرتغالی‌های این نژاد از کبک را به کشور خودشان منتقل کردند. در حالت معمولی این نژاد را می‌توان در بوته‌زاها و تپه‌های سنگی یافت.

کبک سیسی؛ کبک دونده | نژادهای کبک

ترکیه و سایر کشورهای خاورمیانه به عنوان زادگاه اصلی کبک سیسی یکی دیگر از انواع نژادهای کبک است. این کبک‌ها جثه نسبتا ریزی دارند و طول آنها معمولا کمتر از 25 سانتی‌متر است. شاخصه این پرنده آن است که توانایی دویدن را دارد. محققان آلمانی در اواسط قرن 19 میلادی نخستین بار این کبک را شناسایی کردند. منقار این دسته از کبک‌ها اغلب به رنگ قرمز یا قهوه‌ای است.

کبک پا قرمز؛ معروف به کبک فرانسوی

کبک پا قرمز یا کبک فرانسوی در کشورهای غرب قاره اروپا به ویژه فرانسه و انگلستان به وفور یافت می‌شود. برای نخستین بار یک محقق سوئدی در اواسط قرن 18 میلادی این نژاد از کبک را شناسایی کرد. شاخصه اصلی این دسته از کبک‌ها رنگ روشن قهوه‌ای بخش گسترده‌ای از اندام آن‌ها است.

کبک شنی؛ کبک کوهستانی

دسته‌ای دیگر از نژادهای کبک که بیشتر در مناطق کوهستانی، دشت‌ها و بیابان‌های باز یافت می‌شود، کبک شنی نام دارد. سه کشور فلسطین، مصر و عربستان به عنوان اصلی‌ترین زادگاه این دسته از کبک‌ها به شمار می‌روند. کبک شنی نیز از نژادهای کوچک جثه کبک به شمار می‌رود که معمولا ابعاد آن از 25 سانتی‌متر کمتر است. رنگ قالب در پیکره این دسته از کبک‌ها، قهوه‌ای است؛ البته گاهی اوقات رگه‌هایی از رنگ سفید در بال‌های این کبک‌ها مشاهده می‌شود.

کبک منقار بلند؛ برخاسته از دل جنگل

برای پیدا کردن این دسته از نژادهای کبک باید قدم به جنگل‌ها، دشت‌ها و مناطق کوهستانی گذاشت. در شناسایی این نژاد از کبک‌ها محققان هلندی به طور مستقیم دست داشتند و این مهم در اویل قرند 19 میلادی رخ داد. جزایر نیمه استوایی مالاوی، سوماترا و برونئی به عنوان سه خاستگاه اصلی این نژاد کبک به شمار می‌روند.کبک‌های منقار بلند دارای بدن قهوه‌ای، پاهای سرخ رنگ و منقار سفید و بلند هستند. نژاد این دسته از کبک‌ها متاسفانه در معرض نابودی قرار دارد.

کبک خاکستری؛ کبک انگلیسی

این نژاد از کبک‌ها در کشور ما با نام چیل و در دنیا با نام‌های انگلیسی، هون یا مجاری نیز می‌شناسند. نخستین بار نیز توسط محققان سوئدی شناسایی شد. بر خلاف طول نسبتا بلند این دسته از کبک‌ها (30 سانتی‌متر) وزن آنها پایین (350 گرم) است. این پرندگان در طبیعت به صورت گروهی زندگی می‌کنند. زادگاه اصلی این دسته از کبک‌ها، کشور ایران است و معمولا در حواشی تالاب‌ها می‌توان به وفور آنها را مشاهده کرد. نژاد این دسته از کبک‌ها نیز رو به نابودی هستند و باید تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

کبک دیوریان

این نژاد از کبک‌ها در کشور‌های روسیه، چین، مغولستان و قرقیزستان به وفور یافت می‌شود. شناسایی آن نیز برای نخستین بار در قرن 19 میلادی انجام شده است. از نظر ظاهری این دسته از کبک‌ها شباهت زیادی به نژاد خاکستری دارند.

کبک تبتی

همان طور که از نام این دسته از نژادهای کبک،‌ مشخص است، ارتفاعات تبت به عنوان محل اصلی زادگاه آنها به شمار می‌رود. کبک‌های تبتی نیز در مقایسه با سایر نژادهای کبک طول نسبتا زیادی (30 سانتی‌متر) دارند. این دسته از کبک‌ها نیز نخستین بار توسط یک محقق انگلستانی شناسایی شده است. بسیاری از بخش‌های بدن این کبک‌ها به رنگ بلوطی است.

کبک ماداگاسکار

زادگاه اصلی این کبک‌ها در ماداگاسکار و در مناطق کوهستانی قرار دارد. یک محقق ایتالیایی نخستین بار در اواخر قرن 18 میلادی این نژاد از کبک‌ها را شناسایی کرد. از نظر شکل ظاهری این دسته از کبک‌ها رنگ‌های تیره دارند.

کبک سیاه

برخی به این کبک‌ها، کبک جنگلی سیاه نیز می‌گویند، این نژاد از کبک در قرن 19 میلادی توسط یک محقق ایرلندی شناسایی شده است. شرق آسیا زادگاه اصلی این دسته از کبک‌ها است. میان کبک‌های نر و ماده این نژاد از نظر ظاهر تفاوت وجود دارد. کبک‌های نر این نژاد سیاه‌رنگ هستند؛ در حالی که اغلب کبک‌های سیاه ماده دارای رنگ بلوطی هستند. این نژاد از کبک‌ها نیز در معرض انقراض قرار دارد.

کبک جنگل روبینهو

کشور تانزانیا به عنوان زادگاه اصلی این نژاد از کبک به شمار می‌رود. از جمله نژادهای کبک است که در ابتدای قرن 21 کشف شده است. از نظر ظاهری کبک جنگل روبینهو دارای رنگ‌های متفاوتی است. به عنوان مثال منقار و زیر گلوی آن قرمز است و سینه و شکم آن سفید رنگ و همچنین دارای پاهای زردرنگ است.

کبک شکم بلوطی

شناسایی این کبک در انتهای قرن 18 میلادی و توسط یک محقق آلمانی انجام شده است. از نظر طولی نسبت به بسیاری از نژادها دارای طول بیشتری (29 سانتی‌متر) است. این پرنده نیز دارای پاهای قرمز، سینه خاکستری و تاج قهوه‌ای رنگ است. زیست بوم اصلی این پرنده در اندونزی است و نوع نر و ماده این نژاد از کبک‌ها شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند.

کبک سی چوان

همان طور که از نام این پرنده مشخص است، زادگاه اصلی آن کشور چین و شهر سی چوان است. اواسط قرن 20 میلادی توسط فردی به نام بولتون این نژاد از کبک شناسایی شد. علی‌رغم اقدامات دولت چین، این دسته از نژادهای کبک در حال انقراض است.

کبک سینه بلوطی

شرق هیمالیا، تبت و نپال به عنوان زادگاه اصلی نژاد کبک سینه بلوطی است. این کبک در اواسط قرن 19 میلادی توسط یک محقق بریتانیایی شناسایی شد. سینه این دسته از کبک‌ها به رنگ بلوطی و بعضا خاکستری رنگ است.

کبک جنگلی یوزونگوا

این دسته از کبک‌ها شباهت زیادی به نژاد کبک جنگل روبینهو دارد و در کشور تانزانیا بیشتر یافت می‌شود. این کبک نیز دارای طولی در حدود 29 سانتی‌متر است و در حال حاضر این گونه نیز در معرض انقراض قرار گرفته است.

نژادهای کبک
نژادهای کبک

حتما بخوانید: ویتامین های مورد نیاز کبک + راه‌های تشخیص کمبود ویتامین

کلام پایانی درباره نژادهای کبک

در این مقاله از سایت قفس بلدرچین با انواع نژادهای کبک آشنا شدیم. برای پرورش انواع کبک باید حتما اصول و نکات بهداشتی و فنی را به دقت رعایت نمود. این کسب و کار در کشور ما جوان است و در صورتی که کار را در مقیاس بزرگ انجام دهید، قطعا سود خوبی نصیب شما خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *