جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انواع نژاد بلدرچین را بشناسید

انواع نژاد بلدرچین

بسیار مرسوم است که در میان پرندگان نژادها و گونه‌های مختلفی وجود داشته باشند. بلدرچین یکی از پرنده‌ها است که نژادهای گوناگونی از آن در سراسر دنیا یافت می‌شود. تاکنون چیزی در حدود 100 گونه از بلدرچین شناسایی شده است. اما تنها تعداد اندکی از آن‌ها در حال حاضر نیز یافت می‌شوند و مابقی یا در حال انقراض هستند یا منقرض شده‌اند. در میان انواع نژاد بلدرچین، دو نژاد معمولی و ژاپنی به عنوان پر تعدادترین نژاد بلدرچین‌ها به حساب می‌آیند. برآوردها نشان می‌دهد که در حال حاضر تعداد بلدرچین‌ها در سراسر دنیا از 300 میلیون قطعه فراتر رفته است. تفاوت‌های ظاهری میان پرنده‌ها باعث ایجاد نژادهای گوناگون از آن‌ها می‌شود. در ادامه به معرفی نژادهای بلدرچین می‌پردازیم.

نژاد بلدرچین

انواع نژاد بلدرچین

بلدرچین‌ها در سه دسته اهلی، وحشی و تخمگذار در طبیعت یافت می‌شوند. بلدرچین‌های اهلی در واقع همان بلدرچین‌های وحشی هستند که توسط انسان‌ها اهلی می‌شوند. در طول این فرآیند اصلاحات نژادی هم روی بلدرچین‌ها صورت گرفته است و به این ترتیب وزن آن‌ها و تعداد تخمگذاری‌شان افزایش پیدا کرده است. اما بلدرچین‌های وحشی در طبیعت زندگی کرده و هیچ‌گونه اصلاح نژادی روی آن‌ها صورت نپذیرفته است. این پرنده‌ها معمولا از وزن بالایی برخوردار نیستند و تعداد تخمگذاری نسبتا پایینی در سال دارند.

از جمله مهم‌ترین نژادهای بلدرچین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:‌

بلدرچین معمولی

در زبان انگلیسی به این نوع بلدرچین اصطلاحا common quail گفته می‌شود. این نژاد بلدرچین در بسیاری از نقاط آسیا، اروپا و آفریقا به طور وحشی یافت می‌شود. در شهرهای شمالی کشور ما نیز بلدرچین معمولی زندگی می‌کند. این نوع پرنده‌ها دارای طول نسبتا کوتاهی (16 تا 18 سانتی‌متر) و وزن آن‌ها چیزی در حدود 90 الی 120 گرم است. مشخصه مهم این دسته از بلدرچین‌ها، پروازهای طولانی و مهاجرت‌پذیری آن‌ها است.

بلدرچین ژاپنی

یکی دیگر از انواع نژاد بلدرچین، نژاد ژاپنی این پرنده است. بسیاری از پرورش دهندگان بلدرچین این نژاد را برای پرورش دادن انتخاب می‌کنند؛ به این دلیل که نژاد ژاپنی در تمام شرایط اقلیمیی به خوبی می‌تواند زندگی کند و همچنین به شدت در برابر انواع و اقسام بیماری‌ها مقاوم است. از طرفی تعداد تخمگذاری این پرنده در طول سال از همه نژادهای دیگر بلدرچین بیشتر است. گوشت بلدرچین ژاپنی لذیذ بوده و بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده است که خاصیت درمانی دارد.

نژاد بلدرچین
نژاد بلدرچین

حتما بخوانید: مزایای استفاده از قفس‌ های صنعتی

بلدرچین باب وایت

باب وایت شمالی نام دیگر این نژاد از بلدرچین‌ها است که زیست بوم اصلی آن در کشورهای قاره آمریکای شمالی است. بلدرچین باب وایت به وفور در کشورهای آمریکا، کانادا و مکزیک یافت می‌شود. مشخصه مهم این پرنده جثه و وزن بیشتر آن در مقایسه با سایر بلدرچین‌ها است. بلدرچین باب وایت از ترکیب رنگ ظاهری سفید و سیاه در کنار یکدیگر تشکیل شده است. این پرنده طولی معادل 24 الی 28 سانتی متر دارد و وزن آن نیز در حدود 255 گرم تخمین زده می‌شود.

بلدرچین چینی

شهرت بلدرچین‌های چینی نیز بسیار زیاد است و در اصطلاح به نام پادشاه بلدرچین‌ها نیز شناخته می‌شود. بلدرچین چینی به رنگ آبی در طبیعت یافت می‌شود و به همین دلیل برخی لقب بلدرچین آبی آسیایی را نیز به آن می‌دهند. دو ویژگی منحصربه فرد این نژاد از بلدرچین‌ها، تحرک بسیار بالا و ظاهر زیبای آن‌ها است. این پرنده وقتی به بلوغ می‌رسد چیزی در حدود 28 الی  40 گرم وزن دارد و طول آن به زحمت به 14 سانتی‌متر می‌رسد. همان طور که مشاهده می‌کنید در بین انواع نژاد بلدرچین، این پرنده بسیار ریز جثه است. به صورت طبیعی این پرنده در سال تعداد تخم کمی تولید می‌کند و تنها بین 4 تا 8 بار تخم می‌گذارد. از نظر اقتصادی پرورش این نوع بلدرچین معمولا توجیه ندارد.

نژاد بلدرچین
نژاد بلدرچین

حتما بخوانید: فواید تخم بلدرچین برای کودکان

بلدرچین گامبلی

بلدرچین گامبلی را با شکل و رنگ ظاهری زیبای آن می‌شناسند. این پرنده نیز در آمریکای شمالی به صورت طبیعی یافت می‌شود. سبک زندگی این نژاد از بلدرچین‌ها به صورت گروهی است و معمولا در دسته‌های 10 تایی در میان درختان و در مجاورت رودخانه‌ها زندگی می‌کنند. این نژاد از بلدرچین‌ها نیز هدف پرورشی به شمار نمی‌روند. برخلاف بلدرچین‌های معمولی، به هیچ وجه اهل پروازهای طولانی و مهاجرت نیستند. از نظر وزن و جثه نیز تقریبا بزرگ به شمار می‌روند. طول پرنده بالغ این نژاد بعضا به 35 سانتی‌متر نیز می‌رسد و وزن آن‌ها نیز از 259 گرم عبور می‌کند.

بلدرچین کالیفرنیایی | انواع نژاد بلدرچین

همان طور که از نام این پرنده نیز مشخص است، کشور آمریکا به عنوان زیست بوم اصلی این نژاد به شمار می‌رود. در بین انواع نژاد بلدرچین، یکی از زیباترین نژادها بلدرچین کالیفرنیایی به شمار می‌رود. مشخصه ظاهری این بلدرچین‌ها، یک تاچ خمیده قهوه‌ای یا مشکی رنگ است که روی سر آن‌ها قرار گرفته است. در کشور آمریکا این نژاد از بلدرچین را پرورش می‌دهند. علاوه بر مقاومت بسیار بالای آن در برابر بیماری‌ها وزن نسبتا زیادی نیز در حدود 250 گرم دارد و در هر بار تخمگذاری چیزی در حدود 12 تا 20 تخم می‌گذارد. این پرنده در برابر سرما نیز به راحتی می‌تواند دوام بیاورد. در حال حاضر این نژاد از بلدرچین‌ها در ایران نیز پرورش داده می‌شود.

بلدرچین آفریقایی آبی

این نژاد از بلدرچین‌ها نیز به صورت بومی در کشورهای آفریقایی یافت می‌شود. بلدرچین آفریقایی در جنگل‌ها و باتلاق‌ها زندگی می‌کنند. یکی از نیازهای اصلی این دسته از بلدرچین‌ها، نیاز به حضور در مناطق با رطوبت بالا است. رنگ آبی و تاج سفید و سیاه رنگ این پرنده وجه متمایزکننده آن با سایر نژادها از نظر ظاهری است. جالب است بدانید که بلدرچین آفریقایی آبی بیشتر گیاه خوار است. در هر دوره تخمگذاری نیز معمولا بین 3 تا 9 عدد تخم می‌گذارد.

بلدرچین کوهی

مناطق کوهستانی آمریکا و کلمبیا به عنوان زیست بوم اصلی بلدرچین کوهی شناخته می‌شود. این پرنده نیز ظاهر نسبتا زیبایی دارد و سبک زندگی آن‌ها نیز به صورت گروهی است. در طبیعت معمولا بلدرچین کوهی را در دسته‌های 20 تایی می‌توان مشاهده نمود. طول بلدرچین کوهی بالغ نیز به حدود 26 الی 28 سانتی متر می‌رسد.

استفاده از قفس در پرورش انواع نژاد بلدرچین

در این مقاله با برخی از مهم‌ترین انواع نژاد بلدرچین که در دنیا یافت می‌شود، آشنا شدیم. دسته محدودی از نژادهای بلدرچین وجود دارد که به عنوان هدف پرورشی در نظر گرفته می‌شوند. باتوجه به خواص درمانی گوشت بلدرچین و همچنین طعم و مزه لذیذ آن پرورش این پرنده‌ها در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

با استفاده از قفس بلدرچین می‌توان شرایط مناسبی را برای پرورش انواع نژاد بلدرچین به وجود آورد. امکان کنترل محل پرورش از نظر بهداشت و تغذیه به کمک قفس‌های مخصوص راحت‌تر فراهم می‌شود. همچنین تجربه ثابت کرده است که استفاده از قفس می‌تواند تلفات بلدرچین‌ها را در طول دوره جوجه‌کشی به حداقل برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *