جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پرورش قرقاول

پرورش قرقاول

پرورش قرقاول یک کسب ‌وکار پردرآمد است که با کمترین هزینه می‌توانید آن را راه‌اندازی کنید، اما لازم است در طول روند پرورش این پرنده به چند نکته مهم توجه کنید تا سود خوبی نصیب شما شود. گوشت قرقاول از جمله مواد غذایی پرفایده است که قیمت بالایی دارد. با وجود قیمت گران گوشت این پرنده، مشاهده می‌کنیم که قرقاول همچنان در بین خریداران محبوب است؛ بنابراین پرورش آن به‌عنوان یک حرفه پرسود می‌تواند جذاب باشد. اگرچه مزایای پرورش و تکثیر قرقاول بسیار زیاد است، اما نگهداری از آن خصوصاً در منزل با وجود وحشی بودن آن کار ساده‌ای نخواهد بود و نیازمند تجربه و آموزش است.

آشنایی با مزایای پرورش و تکثیر قرقاول

پرنده زیبا و وحشی قرقاول به دلایل زیادی مورد توجه سرمایه‌گذاران است. از مزایای پرورش و تکثیر قرقاول می‌توان به خواص معدنی فراوان گوشت آن، داشتن گوشت لذیذ بدون چربی، انواع ویتامین‌ها و آسان هضم بودن آن اشاره کرد که در سراسر دنیا طرف ‌داران زیادی را به ‌سوی خود جذب کرده است. نگهداری از این پرنده در قفس‌های مخصوص، سبب کاهش تراکم در واحد سطح می‌شود و امکان جمع‌آوری تخم‌های آن به ‌صورت مکانیزه وجود خواهد داشت. با این روش می‌توان کود خالص تولید کرد، عمر پرنده را افزایش داد، غذا دهی به پرنده را آسان‌تر کرد و شرایط تهویه را بهبود بخشید.

با خوردن گوشت این پرنده می‌توانید سیستم گوارش خود را تقویت کنید و از فراموشی، کم‌خونی و کمبود ویتامین در امان بمانید. این پرنده پرواز نمی‌کند و نگهداری از آن اگر با رعایت اصول و نکات مربوط به آن همراه باشد، می‌تواند شما را به‌آسانی و به‌ سرعت به سود برساند. قرقاول در برابر بیماری‌های زیادی مقاوم است و با بیشتر شرایط آب‌وهوایی مناطق سازگاری دارد. این پرنده در روز بیشتر از یک وعده ‌غذایی مصرف نمی‌کند و تا 5 ماه تخم می‌گذارد.

قرقاول در اولین سال تولدش به بلوغ می‌رسد و شروع به تولید مثل و تخم‌گذاری می‌کند. این پرنده بسیار بی سر و صداست و پرورش آن توجیه اقتصادی دارد. به طور معمول قیمت فروش هر کیلو گوشت قرقاول بین 50 تا 200 هزار تومان  و قیمت فروش تخم آن تا 40 هزار تومان تخمین زده می‌شود. هزینه‌های پرورش قرقاول بسیار اندک است.

پرورش قرقاول
پرورش قرقاول

حتما بخوانید: سود پرورش قرقاول

راه های پرورش قرقاول

شما می توانید پرورش قرقاول را به سه روش انجام دهید. این سه روش می‌تواند شما را به درآمد زایی و سودآوری کلان برساند. برای آشنایی با این سه روش می توانید این مطلب را مورد مطالعه قرار دهید.

پرورش قرقاول با استفاده از تخم نطفه دار

یکی از روش هایی که شما می توانید با استفاده از آن پرورش قرقاول را انجام دهید استفاده از تخم نطفه دار و دستگاه های جوجه کشی است. شما با توجه به نوع نیاز خود تخم نطفه دار را تهیه کرده و آن را در دستگاه جوجه کشی قرار می دهید تا تخم های نطفه دار مربوط به جوجه تبدیل شوند.

بسیاری از افراد با تبدیل کردن تخم های نطفه دار به جوجه و فروش آنها به درآمد زایی می رسند و برخی دیگر جوجه ها را به قرقاول های بالغ تبدیل می کنند و سپس با فروش محصولات آنها به سوددهی دست پیدا می کنند.  این روش از روش های متداول و سودده به شمار می رود.  بسیاری از فعالان در این زمینه این روش را جزء بهترین روش ها و سودمند ترین روش ها میدانند. اما توجه داشته باشید برای استفاده از این روش باید زمان بیشتری را نسبت به دو روش دیگر که در ادامه مطلب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد صرف کنید.

پرورش قرقاول با استفاده از جوجه های یک و چند روزه

یکی دیگر از روش هایی که با استفاده از آن می توانید پرورش قرقاول را انجام دهید استفاده از جوجه قرقاول های یک و چند روزه است. در این روش شما تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی را به طور کامل حذف کرده و با خرید جوجه کار خود را آغاز می کنید. شما میتوانید با فراهم آوردن شرایط محیطی لازم برای جوجه آنها را به قرقاول های بالغ تبدیل نمایید و با ارائه محصولات به درآمد زایی برسید.

پرورش قرقاول با استفاده از قرقاول های مولد

قرقاول های مولد و بالغ می‌توانند شما را یک گام به رسیدن به سود های فراوان و زود باز به نزدیک کنند.  این روش نزدیک ترین روشی است که شما می توانید در پرورش قرقاول تجربه کنید و در بازه زمانی اندکی به سود دهی فراوان دست پیدا کنید. برخی از افراد قرقاول های بالغ را برای تولید تخم نطفه دار استفاده می کنند.

قرقاولهای بالغ نر و قرقاول های بالغ ماده را در کنار یکدیگر قرار می دهند تا جفت گیری انجام شود و بعد از جفتگیری تخم نطفه دار حاصل خواهد شد.  بعد از تولید تخم مرغ نطفه دار چرخه روش اول به جریان خواهد افتاد. شما از چه روشی برای پرورش قرقاول استفاده می کنید؟  می توانید نظرات خود درباره پرورش قرقاول و روش هایی که با استفاده از آن به سوددهی رسید را با سایر مخاطبین سایت قفس بلدرچین از طریق قسمت نظرات در میان بگذارید.

تفاوت‌های قرقاول‌های نر و ماده

قرقاول نر و ماده تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند، نرها پرزرق ‌و برق هستند و دم بلندتری دارند، در عوض ماده‌ها پروبال نخودی و همرنگ با لکه‌های قهوه‌ای دارند. علت زیبایی بیش از اندازه نرها در این نوع پرنده، انتخاب آنها توسط ماده‌ها در فصل تولیدمثل است. قرقاول ماده هم به دلیل آنکه باید روی تخم بخوابد و از چشم شکارچی در امان بماند، معمولاً ساده و معمولی است. هر قرقاول ماده در اواسط بهار تخم‌گذاری کرده و به طور متوسط 12 تخم می‌گذارد.

انتخاب بهترین نژاد در پرورش قرقاول

پس از آنکه تصمیم شما برای پرورش و تکثیر قرقاول قطعی شد، بهتر است در قدم اول نژاد مناسبی را برای خود انتخاب کنید. انتخاب نژاد این پرنده نیازمند کسب اطلاعات لازم و دانش کافی است. بهترین نژاد تکثیر قرقاول شامل: نژاد هلندی، آمریکایی، خزری و پاکستانی است. قرقاول در دسته ماکیان قرار دارد و به ‌صورت بومی در قسمت‌های مرطوب و جنگلی آسیا و بخش‌هایی از اروپا نظیر یونان و بلغارستان روی درختان زندگی می‌کند. در کشور ایران زیستگاه قرقاول‌های وحشی بیشتر در سواحل دریای خزر است. دم بلند و باشکوه این پرنده یکی از عوامل شهرت این پرنده به زیبایی است. بد نیست بدانید نژادهایی که در هیمالیا و چین زندگی می‌کنند، معمولاً دم کم‌تراکم‌تر و کوتاه‌تری دارند.

انواع قرقاول‌ برای تکثیر و پرورش

  • پرورش قرقاول زینتی: این نوع قرقاول در انواع نژادهای لیمویی (زرد)، سیلور و لیدی (سفید و قرمز) وجود دارد.
  • پرورش و تکثیر قرقاول گوشتی: لذیذ بودن و خواص بالای گوشت این پرنده سبب شده تا پرورش آن به یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های کارآفرینی تبدیل شود. قیمت انواع گوشتی این پرنده نسبت به زینتی آن ارزان‌تر است. از نژادهای معروف قرقاول گوشتی می‌توان به نژاد آمریکایی که سالانه بین 60 تا 90 تخم می‌گذارد، قرقاول خزری‌ با قدرت تخم‌گذاری بالا، قرقاول پاکستانی که هم گوشتی است و هم زینتی و قرقاول هلندی که معمولاً وزن بالایی دارد، اشاره کرد.
پرورش قرقاول
پرورش قرقاول

حتما بخوانید: آموزش ساخت سالن پرورش قرقاول از ۰ تا ۱۰۰

شرایط محیطی مناسب برای پرورش قرقاول

  • محل نگهداری قرقاول شما باید از هر نظر مناسب باشد. قفسه‌هایی که برای پرورش این پرنده در بازار وجود دارد از گزینه‌های مناسب است. این قفسه‌ها باید به‌ ازای هر دو مولد یک متر مساحت داشته باشند، برای مثال برای نگهداری 6 پرنده مولد یک قفس 6 تا 7 متری مناسب است. حتماً در کف قفسه‌ها از خاک، ماسه ‌بادی و یا رنده چوب استفاده کنید.
  • دمای محیطی که در آن قصد پرورش این پرنده دارید، باید در هفته اول بین 33 تا 35 درجه باشد. این دما به‌ازای هر هفته دو درجه کاهش می‌یابد و نهایتاً به 25 درجه می‌رسد.
  • رطوبت محیط پرورش قرقاول نیز مهم است و باید برای جوجه‌ها 60 درصد و برای قرقاول‌های مولد بین 50 تا 55 درصد باشد.
  • تهویه سالن هم از دیگر شرایط مهم نگهداری قرقاول است. هوای آلوده می‌تواند پرندگان شما را از بین ببرد، لذا لازم است تا حتماً هوا تهویه شود.
  • نور فضای پرورش نباید بسیار شدید باشد، افزایش شدت نور سبب بیماری کانی بالیسم در پرندگان شما می‌شود. این بیماری یک‌جور هم نوع خواری است. برای تعیین شدت نور بهتر است از نورسنج استفاده کنید.
  • هزینه نگهداری قرقاول به دلیل مقاومت بالای پرنده و تغذیه کم آن، پایین است. هزینه‌ها در مناطقی که برای نگهداری پرنده به وسایل سرمایشی یا گرمایشی نیاز است، بیشتر می‌شوند، اما به‌طورکلی هزینه نگهداری و پرورش جوجه این پرنده‌ها در مقایسه با سایر طیور کم‌تر است.

شروع پرورش قرقاول

برای شروع کار به حداقل 20 متر فضای تورکشی شده نیاز دارید و هرچه قفس شما آزادتر باشد، برای پرنده بهتر است. معمولاً از 15 پرنده می‌تواند در حالت عادی 1200 عدد تخم نطفه ‌دار تهیه کرد. پرورش این پرنده در قفس بسیار آسان است و  برای شروع کار می‌توان هم جوجه خرید و هم تخم نطفه ‌دار تهیه کرد و آن را در دستگاه جوجه‌کشی قرار داد. توجه داشته باشید که جوجه‌ها و تخم‌های مورد نظر را از یک مرکز معتبر تهیه کنید. سالم بودن جوجه‌ها و دریافت واکسن‌های دوگانه و یا سه‌گانه از نکات مهم است.

پرورش قرقاول
پرورش قرقاول

حتما بخوانید: صفر تا صد پرورش جوجه قرقاول

سخن آخر

همانطور که مشاهده کردید پرورش قرقاول به دلیل خواص تخم و گوشت پرنده و زیبایی منحصر به ‌فرد آن بسیار پرسود و محبوب است. اگر برای اولین  ‌بار قصد پرورش این پرنده زیبا را دارید، توصیه می‌کنیم از مشاوران مجرب ما راهنمایی بگیرید تا با دانش و لوازم مناسب این کسب‌ و کار را آغاز کنید.

سوالات متداول

بهترین نژاد در پرورش قرقاول کدام است؟

نژاد هلندی، آمریکایی، خزری و پاکستانی

انواع قرقاول‌ برای تکثیر و پرورش را نام ببرید؟

پرورش قرقاول زینتی: این نوع قرقاول در انواع نژادهای لیمویی (زرد)، سیلور و لیدی (سفید و قرمز) وجود دارد. پرورش و تکثیر قرقاول گوشتی: لذیذ بودن و خواص بالای گوشت این پرنده سبب شده تا پرورش آن به یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های کارآفرینی تبدیل شود. قیمت انواع گوشتی این پرنده نسبت به زینتی آن ارزان‌تر است. از نژادهای معروف قرقاول گوشتی می‌توان به نژاد آمریکایی که سالانه بین 60 تا 90 تخم می‌گذارد، قرقاول خزری‌ با قدرت تخم‌گذاری بالا، قرقاول پاکستانی که هم گوشتی است و هم زینتی و قرقاول هلندی که معمولاً وزن بالایی دارد، اشاره کرد.

دلایل محبوبیت پرورش قرقاول چیست؟

مفید بودن گوشت و تخم آن

18 پاسخ

  1. سلام من یک سالن سیصد متری باآب وبرق شخصی اطراف فلاورجان دارم اماسرمایه اولیه ندارم کسی هست بیادسرمایه گذاری کند سالن تمیزوتازه سازه یکم خرده کاری داردیک فضای هزارمتری هم کنارسالن برای کارهای دیگه مثل پرواربندی گوسفند یاپرورش غاز دارم اطلاع بدهید ۰۹۱۳۷۹۹۸۱۶۶ کریمی

  2. سلام. ممنون از لطف شما واطلاعات باارزشتان. من بک فضای ۳۰متری دارم که دو وجه آن بافنس مناسب پوشانده شده آیا برای پرورش ۲۰جوجه یکروزه میتوانم ازهمین قفس استفاده کنم؟ ونیازی به جدا سازی فضا ندارم؟ مدتی است سه قرقاول نر درآن نگهداری میکنم. سپاس ازشما

    1. سلام
      لطف شماست
      بله میتونید اکا توجه کنید که هرچقدر از سن قرقاول ها بگذره به فضای بیشتری نیاز دارید

  3. آیا برای این پرنده مجوز لازم است یا نه چرا قانونی برای پرورش این پرنده اتخاس نمی شود که برای نگهداری استرسی نداشت باشیم می گویند باید مجوز پرورش آن را از محیط زیست باید بگیرید و به محیط‌زیست مجوز پرورش قرقاول دادید یا نه راهنمایی کنید ممنون میشم

  4. باسلام ایا قرقاول در هوای گرم گچساران پرورش می یابد صمنا برا خرید تخم این پرنده یه شماره تلفن بعرستید ممنون

    1. سلام بله امکان پذیره
      اما برای اطلاعات بیشتر با یک متخصص مشورت کنید پ
      برای تهیه تخم قرقاول باید به مراکز مربوطه مراجعه کنید ما نمیفروشیم

  5. پرورش قرقاول کار خیلی اسونیه.اولش بسیار وحشیه ولی به مرور زمان رام میشه.حتما باید هیچ خروجی توی قفس نباشه چون بسیار سریعه و پرواز میکنه پاشو بزنه زمین دو متر میپره راحت.پرواز که از زمین تا ساختمون ۴ طبقه رو راحت میپره.اصلا نمیشه کنترلش کرد از بس سریعه. غذا خیلی کم میخوره.خوب هم تخم میذاره.گوشتش حرف نداره ولی نمیصرفه چون گرونه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *