جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پرورش بلدرچین

پرورش-بلدرچین-به-سبک-فرانسه

در این مطلب از سایت طیوران سازه شما را با پاسخ سوالات زیادی آشنا خواهیم کرد. آیا بلدرچین هایتان تخمگذاری نمی کنند؟ شرایط آب و دان بلدرچین ها چگونه باشد؟ درجه استاندارد دما و رطوبت برای جوجه کشی؟ مکان مناسب برای قرارگیری قفس ها چه ویژگی هایی داشته باشد؟ چنانچه در پی جواب این سوالات هستید در این مطلب با سایت طیوران سازه همراه باشید. چنانچه به دنبال روشی استاندارد برای پرورش بلدرچین هستید و قصد دارید روشی نوین و تجربه شده را اجرا نمایید این مقاله را به طور کامل تا انتها مطالعه نمایید. مطالعه این مطلب به 12 دقیقه وقت نیاز دارد.

چرا بلدرچین ؟

بلدرچین ها پرندگانی هستند که این روزها از یک طرف بسیار محبوب و سرگرم کننده بوده و از طرف دیگر، پرورش دهندگان آنها را به منظور تولید تخم و گوشت، پرورش می دهند. پرورش بلدرچین ها از بهار شروع شده و تا پاییز ادامه دارد، اما میتوانید با قرار دادن یک لامپ مصنوعی راندمان تولید تخم را افزایش دهید.
اگر تصمیم به پرورش بلدرچین گرفته اید، حتما یک لانه ی امن مانند قفس برای آنها در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید که فراهم کردن رژیم غذایی سالم و شرایط مطلوب برای پرندگان پرورشی بسیار مهم است.

خصوصیات کلی پرنده بلدرچین

بلدرچین پرنده کوچک‌جثه‌ای است که در عرض 45 روز بالغ می‌شود و از زیرمجموعه کبک سانان است. فعالیت این پرنده به‌شدت بالا است و در کنار این موضوع، رشد و تولیدمثل بالایی هم دارد. بد نیست بدانید که در بین انواع نژاد بلدرچین، نژاد ژاپنی و معمولی از نژادهای سازگار با آب و هوای ایران هستند. بلدرچین قادر است با هر شرایط و محیطی سازگار شود. یکی از مزیت‌های بلدرچین، گوشت باکیفیت، کم‌چرب و لذیذ آن است که خوردن آن برای کودکان و بیماران فواید زیادی دارد.

روش های پرورش بلدرچین

اولین مرحله و مهمترین قدمی که در پرورش بلدرچین بر می دارید این است که به اهداف خود از شروع کسب و کار را برای رسیدن به سوددهی مشخص میکنید. شما میتوانید هدف های مختلفی را در پرورش بلدرچین دنبال کنید. از جمله این اهداف می‌توان به خرید تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی برای تولید جوجه های یک تا چند روزه اشاره کرد.  ناگفته نماند شما می توانید از طرق مختلفی به سوددهی در زمینه پرورش بلدرچین برسید. استفاده از بلدرچین های بالغ جهت تولید تخم مرغ نطفه دار، استفاده از جوجه های یک یا چند روزه جهت پرورش برای تولید بلدرچین بالغ از سایر روش‌های است که می‌توان به آن اشاره کرد.

با هر روشی که شما بتوانید پرورش بلدرچین را انجام دهید باید محصولاتی را در این زمینه ارائه کنید که از لحاظ بهداشتی و کیفیت رتبه اول را به خود اختصاص دهند. به نظر شما به چه روش های دیگری می توان پرورش بلدرچین دارند انجام داد.

خرید تخم نطفه‌دار

یکی از روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توانید پرورش بلدرچین را انجام دهید خرید تخم نطفه دار است. برای اینکه بتوانید تخم‌های نطفه دار را به جوجه تبدیل کنید نیاز به دستگاه‌های جوجه کشی استاندارد دارید. خرید تخم نطفه‌دار باید از مراکز معتبر فروش تخم نطفه دار در سراسر کشور انجام شود. در هنگام خرید تخم نطفه‌دار باید به سلامت آن، سلامت گله، مدت زمان ماندن در سردخانه، اعتبار مرکز فروش و بسیاری از عوامل دیگر توجه شود. چنانچه تخم نطفه دار شما از سلامت برخوردار نباشد، پرورش بلدرچین با شکست بزرگی همراه خواهد بود. در کنار خرید تخم نطفه‌دار باید از دستگاه‌های جوجه کشی استاندارد برای تبدیل تخم نطفه‌دار به جوجه استفاده نمایید.

استفاده از تخم نطفه‌دار و دستگاه‌های جوجه کشی ریسک بالایی دارد. اما در کنار ریسک بالا سودآوری فراوانی را نیز به پرورش دهنده خواهد رساند. بعد از تبدیل تخم‌های نطفه دار به جوجه شما می‌توانید جوجه‌های یک یا چند روزه را به بازار عرضه کنید و از این طریق به درآمدزایی بالای دست پیدا نمایید. انتخاب این روش به منابع اولیه مالی شما و میزان فضای مورد نیاز برای پرورش بلدرچین بستگی دارد.

استفاده از جوجه یک یا چند روزه

برای اینکه بتوانید بدون نگرانی و استرس پرورش بلدرچین را انجام دهید، خرید جوجه یک یا چند روزه از مراکز معتبر را در صدر کارهای خود قرار دهید. متداول‌ترین روشی که شما می‌توانید از آن در پرورش بلدرچین استفاده کنید استفاده از جوجه‌های یک یا چند روز است. به دلیل ریسک بسیار پایین و سودآوری مناسب اکثر پرورش دهندگان از این روش برای پرورش بلدرچین استفاده می‌کنند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که این نوع پرورش نسبت به گزینه اول سوددهی کمتری را نیز به همراه خواهد داشت. شما در این روش تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی را حذف کرده و با استفاده از این تکنیک زمان برای پرورش ذخیره می کنید.

استفاده از بلدرچین بالغ برای پرورش بلدرچین

نزدیک‌ترین روشی که شما با استفاده از آن می‌توانید در پرورش بلدرچین به سودآوری دست پیدا کنید استفاده از بلدرچین بالغ است. با انتخاب بلدرچین بالغ دیگر استرس تخم‌های نطفه‌دار خراب، عدم کارایی مناسب دستگاه جوجه کشی، سالم بودن جوجه‌های یک یا چند روزه را نخواهید داشت. به راحتی هرچه تمام‌تر می‌توانید بلدرچین‌های بالغ را از مراکز معتبر تهیه کنید و سپس بعد از نگهداری محصولاتی مانند تخم بلدرچین، تخم نطفه‌دار بلدرچین و گوشت بلدرچین را به بازار عرضه کنید. شما می‌توانید با استفاده از این روش نزدیک‌ترین بازه زمانی برای رسیدن به سود در این کسب و کار را تجربه نمایید.

پرورش بلدرچین
پرورش بلدرچین

بهترین گزینه کدام است؟

با استفاده از روش گفته شده شما می‌توانید پرورش بلدرچین را آغاز کنید. اما اینکه کدام یک از این گزینه‌ها بهترین گزینه برای شروع پرورش است بستگی به عوامل مختلفی دارد. منابع مالی مورد نظر، متراژ زمین و یا سالن، تعداد بلدرچین‌های پرورش دهنده هدف و روش پرورش عواملی هستند که به طور مستقیم می‌توانند بر انتخاب شما از اثرگذار باشند. به نظر شما کدام یک از این گزینه‌های گفته شده جز بهترین موارد برای شروع پرورش بلدرچین است؟ نظر خود در این باره را می‌توانید برای ما کامنت کنید.


راه اندازی یک زیستگاه

2 تا 6 هفته قبل از شروع فصل بهار، قفس های پرورشی را آماده کنید، پرورش بلدرچین معمولا از بهار شروع میشود و تا زمان تخمگذاری در پاییز ادامه می یابد. از آنجایی که چند هفته طول میکشد تا بلدرچین ها به محیط جدیدشان عادت کنند، بنابراین قفس های تهیه شده را به مدت 2 تا 6 هفته قبل از شروع دوره ی پرورش تهیه کرده و در محل مورد نظر قرار دهید.

آشنایی با اصول پرورش بلدرچین در منزل

رشد سریع، نیاز غذایی پایین، تولیدمثل مناسب، سیستم ایمنی بالا نسبت به دیگر پرندگان سبب شده تا امروزه افراد زیادی به فکر پرورش این پرنده در خانه بیفتند. همان‌طور که می‌دانید قیمت گوشت و تخم بلدرچین در بازار بالا است و بر اساس تورم سالانه قیمت آن رشد خوبی دارد؛ بنابراین پرورش آن سود خوبی خواهد داشت. اما تنها اینکه قصد کنید این پرنده را در منزل خود پرورش دهید، کافی نیست و لازم است در این راستا اصول و نکات مهمی را در نظر بگیرید. در ادامه توجه شما را به این نکات و اصول مهم جلب می‌کنیم.

زیستگاه بلدرچین
زیستگاه بلدرچین

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین در منزل چطور انجام می‌شود؟


محل نگهداری و پرورش بلدرچین

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد مهم در پرورش پرنده بلدرچین انتخاب درست و اصولی محل زندگی آنها است. اگر قصد پرورش بلدرچین در منزل را دارید، لازم است بدانید که محل نگهداری این پرنده باید کاملاً بهداشتی و تمیز، ساکت و دنج و تاریک باشد. به‌منظور تمیز نگه‌داشتن محل نگهداری بلدرچین می‌توان در محل فضولات پرنده از کاغذ باطله و روزنامه استفاده کرد و آن را مرتباً تعویض نمود. برای پرورش 1000 پرنده شما احتیاج به 12 تا 25 متر سالن دارید.

قفس ها را در مکان امن و آرام قرار دهید

اگر بلدرچین ها احساس استرس و تنش کنند، راندمان تخمگذاری آنها پایین خواهد آمد، بنابراین بلدرچین ها را در محلی امن بدون سر و صدا نگه دارید. بهتر از برای پرورش بلدرچین ها از سیستم قفس ( قفس های مخصوص بلدرچین ) استفاده کنید و قفس ها را نزدیک دیوار قرار دهید تا احساس امنیت داشته باشند. حیوانات خانگی و حیوانات دیگر را دور از قفس ها نگهداری کنید، اگر قصد پرورش بلدرچین در خانه را دارید، آنها را نزدیک صداهای بلند، مانند صدای تلویزیون، رادیو و مکان های پر رفت و آمد قرار ندهید.


برای هر بلدرچین 5/5 سانتی متر مربع، فضا در نظر بگیرید

اگر انتظار دارید تولید تخم بیشتری داشته باشید، از قفس استاندارد و بهینه برای پرورش بلدرچین هایتان استفاده کنید. چنانچه مشاهده کردید که بلدرچین ها عصبی شده و با یکدیگر دعوا میکنند، مطمعناً به بیماری خشونت یا کانیبالیسم مبتلا شده اند که در این صورت باید پرندگان بیمار را از سالم جدا کنید.


تغذیه بلدرچین های پرورشی

غذای روزانه بلدرچین ها را فراهم کنید، همیشه بلدرچین های پرورشی خود را با دان مخصوص تغذیه کنید، دان مخصوص بلدرچین حاوی مواد مغذی لازم برای تولید بیشتر تخم بوده و به منظور بالا بردن راندمان تولید، لازم و ضروری میباشد. اگر بلدرچین ها تغذیه صحیح و مناسب نداشته باشند، ممکن است تخمگذاری نکنند، مطمئن شوید که دان آنها روی زمین ریخته نمیشود.

خوراک بلدرچین

هر بلدرچین روزانه به سه مرتبه خوردن غذا و آب نیاز دارد. غذای جوجه بلدرچین‌ها از انواع پلت ها و کنسانتره تهیه می‌شود و باید حاوی پروتئین بالایی باشد، یکی از دانه‌های مناسب از نظر ارزش غذایی دانه پلیتی است. به‌صورت میانگین هر بلدرچین بین 1000 الی 1200 گرم دانه مصرف می‌کند. توصیه می‌شود برای پرورش این پرنده هرگز با ظرفیت پایین اقدام نکنید، زیرا در این صورت سود به‌دست‌آمده با هزینه‌های خوراک و تناسب نخواهد داشت و سبب ضرر و زیان مالی می‌شود. قبل از راه‌اندازی این کسب‌وکار  از تجربیات پرورش دهندگان باسابقه استفاده کنید و بازار هدف خود را شناسایی کنید. تغذیه بلدرچین را در پرورش بلدرچین جدی بگیرید.

تخم‌گذاری بلدرچین

بلدرچین بالغ پس از رسیدن به پنجاهمین روز عمر خود در سال اول، حدود 260 عدد تخم تولید می‌کند. همین موضوع یکی از مهم‌ترین عوامل محبوبیت این پرنده پرسود در میان تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران است. تقریباً هر پرنده روزانه تخم‌گذاری می‌کند. توجه داشته باشید که گله بلدرچین شما برای یک ‌سال قابل نگهداری است و پس از آن باید برای تعویض گله اقدام کرد. علت اصلی تعویض گله این است که تخم‌گذاری بلدرچین بعد از یک سال کاهش میابد و میزان سوددهی را به مقدار قابل‌توجهی کم می‌کند.


مکمل کلسیم و افزایش تخمگذاری بلدرچین ها 

اگر بلدرچین های شما تخمگذاری نمیکنند میتوانید مکمل کلسیم به رژیم غذایی آنها اضافه کنید، مکمل کلسیم خوب برای بلدرچین، شامل پوسته صدف خوراکی خرد شده، سنگ آهک خرد شده و پودر کلسیم میباشد. کلسیم بیشتر در رژیم غذایی بلدرچین ها، کمک می کند تا تولید تخم بیشتری داشته باشند، علاوه بر این کیفیت تخم ها نیز بیشتر خواهد شد. میتوانید این مکمل ها را از فروشگاه های خوراک دام و طیور یا به صورت اینترنتی خریداری کنید، پودر کلسیم بهترین گزینه برای تولید تخم های سالم میباشد. مکمل ها نقش اساسی در پرورش بلدرچین ایفا می کنند.

تخمگذاری بلدرچین
تخمگذاری بلدرچین

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین تخمگذار


منبع آب قفس ها، تازه و تمیز باشد

هر روز آب درون آبخوری را خارج کرده و آن را کاملا شستشو دهید، اگر متوجه شدید که آبخوری آنها خیلی زود خالی شده، آبخوری بزرگتر یا تعداد بیشتری آبخوری در قفس قرار دهید. میتوانید ظرف غذا یا دان خوری آنها را پشت سر یا جلوی بلدرچین ها نصب کنید، مخزن آبخوری را حداقل یک بار در هفته با محلول سفید کننده رقیق شده ضدعفونی کنید.


بلدرچین ها را در شرایط جفت گیری قرار دهید

در قفس پرورش به ازای هر نر، 3 ماده قرار دهید، در حیات وحش، بلدرچین ها تک همسری هستند، بنابراین یک نر با یک ماده جفت میشود.
چنانچه بلدرچین ها در مزارع نگهداری شوند، هر نر با 2 یا 3 ماده جفت میشود، بیش از یک نر را در یک زمان در قفس نگهداری نکنید، زیرا نرها برای اثبات برتری و رقابت بر سر ماده ها با یکدیگر دعوا میکنند.
بلدرچین های جفت شده معمولا تولید تخم بیشتری داشته و از جوجه های بیشتری مراقبت میکنند، بنابراین اگر هر نر را با 2 یا 3 ماده جفت کنید، جوجه های آنها سر زنده تر و پر انرژی تر خواهند شد.
چنانچه قصد دارید از تخم بلدرچین ها برای مصرف خانگی استفاده کنید، در قفس از بلدرچین نر نگهداری نکنید.
بلدرچین های ماده حتی بدون وجود نر هم تخمگذاری میکنند، اما باید بلدرچین ماده با یک نر جفت شود تا تخم نطفه دار تولید کرده و در نهایت تبدیل به جوجه شود بنابراین میتوانید 5 ماده را هم زمان با هم نگهداری کنید.


روزانه 14 تا 16 ساعت روشنایی برای بلدرچین ها لازم میباشد

در واقع نور خورشید در پرورش بلدرچین بهتر است، اما میتوانید از لامپ مصنوعی UV هم استفاده کنید. این میزان روشنایی شرایط را برای جفت گیری و جوجه آوری فراهم میکند، بلدرچین ها اصولا در فصل بهار و تابستان که روزها طولانی هستند جفتگیری میکنند. در هر روز، روشنایی بیش از 16 ساعت نباشد، زیرا بلدرچین ها به حداقل 8 ساعت خواب در شب نیاز دارند.


دمای مناسب برای جفت گیری و جوجه کشی بلدرچین ها

جفت بلدرچین را حدوداً در دمای 70 درجه فارنهایت (21 درجه سانتی گراد) نگه دارید تا برای جفت گیری آماده شوند. برای تنظیم دمای محل پرورش از بخاری یا فن استفاده کنید، توجه داشته باشید دمای خیلی گرم و خیلی سرد از جفت گیری بلدرچین ها جلوگیری میکند، یک دماسنج در سالن پرورش قرار دهید تا بتوانید دما را کنترل کنید.
تخم های بلدرچین نیاز به توجه زیادی دارند و باید تمام مدت گرم نگه داشته شوند، متاسفانه برای بلدرچین ها عادی است که برای مدتی لانه خود را ترک کنند، بنابراین بهتر است تخم ها را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید.


تخم های بلدرچین هایتان را در دستگاه جوجه کشی بگذارید

هنگام خارج کردن تخم ها از دستکش استفاده کنید، تخم هایی که ترک خورده و خراب شده اند، ممکن است کل تخم های دیگر را فاسد کنند. بهتر است آنها را جدا کرده و دور بیندازید، به هر حال نمیخواهید تا تخم هایی که انتظار دارید جوجه شوند، خراب شوند. بنابراین، تنها تخم هایی که زیاد آسیب دیده به نظر می رسند و ممکن است تخم های سالم را فاسد کنند، دور بیندازید.
همیشه تخم ها را بررسی کرده تا بتوانید پیشرفت آنها را کنترل کنید و هر زمان که لازم باشد آنها را بچرخانید. وقفه در فرآیند جوجه آوری موجب خراب شدن تخم ها شده و تبدیل به جوجه نمی شوند، اگر هم تبدیل به جوجه شوند، ممکن است جوجه ها رشد نکنند. تخم بیشتر نژادهای بلدرچین 23 تا 24 روز طول میکشد تا باز شود، اما تخم بلدرچین های ژاپنی معمولا 17 تا 18 روزگی باز میشود.


برای باز شدن تخم ها از دستگاه جوجه کشی استفاده کنید

دست هایتان را مرتب بشویید تا از آلوده شدن تخم ها جلوگیری شود، زمانی که آنها را جمع آوری میکنید، باید تخم ها را طبق برنامه در دستگاه قرار دهید، زیرا اگر دستگاه قطع و وصل شود جوجه ها به درستی رشد نخواهند کرد.
تخم هایی که ترک خورده یا خراب شده اند یا خیلی بزرگ یا خیلی کوچک هستند را دور بیندازید. تخم های خیلی بزرگ اغلب جوجه های سالمی را تولید نمیکنند، در حالی که تخم های کوچک معمولا جوجه های کوچکی تولید میکنند که رشدی ندارند و بهتر است این تخم ها را جدا کرده و دور بیندازید.

دما و رطوبت دستگاه جوجه کشی

یک تخم ناسالم و خراب تخم های سالم دیگر را آلوده میکند، بنابراین حتی اگر شک دارید که سالم است یا نه باز هم آن تخم را دور بیندازید.
اجازه دهید تخم ها بین 3 تا 7 روز بعد از جمع آوری باقی بمانند و تخم ها را در دمای 55 تا 65 فارنهایت ( 13 تا 18 سانتیگراد ) قرار دهید.
تخم های تازه را با تخم های تاریخ گذشته، نگهداری نکنید، بیشترین زمانی که میتوانید تخم ها را صحیح و سالم نگه دارید، 10 روز میباشد اما بهتر است آنها را قبل از گذشت یک هفته در دستگاه قرار دهید. اگر تخم ها بیشتر از یک هفته است که در دستگاه قرار دارند، حداقل یک بار در روز آنها را بچرخانید. دمای دستگاه را بین 99/5 تا 100 فارنهایت (37/5 تا 37/8 درجه سانتی گراد ) تنظیم کنید.
رطوبت دستگاه باید حدود 85 درصد باشد، بهتر است یک رطوبت سنج در دستگاه قرار دهید تا میزان رطوبت دستگاه را اندازه گیری کنید، میتوانید دستگاهی را انتخاب کنید که دارای اسپری است و روی تخم ها آب میپاشد یا میتوانید با قرار دادن یک ظرف آب در دستگاه، رطوبت موردنیاز را تامین کنید.


در پرورش بلدرچین از خشک کردن یا پاک کردن لایه بیرونی تخم ها اجتناب کنید

به طور طبیعی پوسته تخم ها، یک لایه یا دیواره ی حفاظتی دارد که قابل دیدن نیست، این پوشش حفاظتی از جوجه ها در مقابل باکتری و میکروب ها محافظت میکند. بهتر است از دست کشیدن و تمیز کردن سطح تخم ها قبل از در آمدن جوجه ها از تخم، خودداری کنید.
اگر تخم ها خیلی کثیف هستند، میتوانید با استفاده از یک سنباده سطح آن را تمیز کنید. به هر حال این کار باز هم ممکن است به لایه ی حفاظتی آسیب برساند.

گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین

حتما بخوانید : تجهیزات مورد نیاز برای پرورش بلدرچین


انتهای باریک تخم را به سمت پایین و انتهای پهن را سمت بالا قرار دهید

همانطور که میدانید کیسه هوا در انتهای قسمت پهن تخم قرار دارد، مهم است که سر جوجه از همین قسمت انتهایی تخم رشد کند. اگر قسمت انتهایی و پهن تخم به سمت کف باشد، سر جوجه به گونه ای رشد میکند که برای جوجه سخت خواهد شد تا از تخم بیرون بیاید و خودش را نجات دهد. زمانی که تخم ها در دستگاه هستند، به مدت حداقل 3 بار در روز، 90 درجه تخم ها را بچرخانید که البته دستگاه جوجه کشی امروز به طور اتوماتیک این کار را انجام می هد. توصیه می کنیم در پرورش بلدرچین به نکات ریز توجه داشته باشید.


مراقبت از جوجه ها

معمولا 10 تا 12 ساعت طول میکشد تا جوجه ها به طور کامل از تخم بیرون بیایند. بعد از حدود 21 روز که تخم ها در داخل دستگاه گذاشته شده اند، جوجه ها شروع به بیرون آمدن میکنند.
هنگام بیرون آمدن جوجه ها، به آنها کمک نکنید، زیرا جوجه هایی که نمیتوانند خودشان از تخم بیرون بیایند، بعید به نظر میرسد که رشد کنند.
معمولا زمانی که جوجه ها در حال بیرون آمدن از تخم هستند، استراحت میکنند، بنابراین انتظار می رود حدود 10 تا 20 ساعت طول بکشد تا به طور کامل تخم ها باز شود. 1 روز بیشتر فرصت دهید تا تخم هایی که هنوز باز نشده اند، باز شوند.


چند هفته اول جوجه ها را در یک جعبه کوچک قرار دهید

جعبه ها را با تراشه ی چوب پر کنید تا احساس راحتی و امنیت داشته باشند و هرگز از مقوا یا کاغذ استفاده نکنید، زیرا ممکن است جوجه ها لیز خورده و صدمه ببینند. اگر اجازه دهید که بلدرچین ها خودشان روی تخم ها بخوابند، ممکن است جوجه ها زنده نمانند، زیرا شرایط محیطی برای کنترل کردن سخت تر میشود.


دو هفته اول دمای دستگاه را بین 35 تا 36 سانتی گراد تنظیم کنید

جوجه ها باید گرم نگه داشته شوند. به تدریج با رشد جوجه ها میتوانید دما را کاهش دهید، با شروع هفته ی سوم، دما را تا 5 درجه فارنهایت (30 درجه سانتی گراد) هر هفته پایین تر آورده تا به دمای 75 فارنهایت یا 24 درجه سانتی گراد برسد. این میزان دما به جوجه کمک میکند تا رشد سالمی داشته باشد، بهتر است 3 روز اول از یک لامپ حرارتی برای گرم کردن دستگاه استفاده کنید.
به هیچ عنوان لامپ را خاموش نکنید، حتی در طول شب از آنجایی که جوجه ها در بدو تولد قوه بینایی ضعیفی دارند، باید شبانه روز لامپ روشن باشد تا بتوانند دان و آب را پیدا کنند. همچنین این کار باعث میشود تا از یکدیگر جدا باشند و به همدیگر نوک نزنند. بعد از گذشت 3 روز میتوانید روشنایی اولیه را به لامپ کم نورتر تغییر دهید، اما با این حال لامپ را تا آنجا که ممکن است روشن نگه دارید.

قفس پرورش بلدرچین
قفس پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : بهترین تغذیه برای پرورش بلدرچین


جوجه ها را با خوراک رشد آور تغذیه کنید

همیشه یک منبع غذایی رشد آور و آب تازه برای جوجه هایتان فراهم کنید. جوجه ها در تمام طول روز دان میخورند، بنابراین 2 بار در روز دان آنها را چک کنید و دان فاسد را از دانخوری خالی کرده و دان تازه بریزید. آبخوری را هم 2 بار در روز تخلیه کرده و با آب تمیز پر کنید، ظرف کم عمق برای جوجه ها انتخاب کنید تا جوجه ها غرق نشوند. گروه صنعتی طیوران سازه با استفاده از فناوری های جدید توانسته است با تولید انواع قفس با آبخوری اتومات این مشکل را برطرف نماید.

فرایند جوجه‌کشی و تولیدمثل به ساده ترین زبان و مختصر

بلدرچین‌ها معمولاً در فصل بهار و تابستان تولیدمثل می‌کنند و این زمان بهترین زمان جوجه‌کشی است.  از جمله عوامل مهم و تأثیرگذار در جوجه‌کشی می‌توان به دمای محیط که باید حدود 26 درجه باشد، شرایط محیطی، تمیزی محیط، تغذیه مناسب مادر، رطوبت مناسب تا 65 درصد، چرخش اصولی تخم‌ها در دستگاه و تهویه درست هوا اشاره کرد. در حالت طبیعی یک بلدرچین تا 18 روز روی تخم خود می‌خوابد و پس از این تقریباً 80 درصد جوجه‌ها با وزن حدود 7 تا  گرم متولد می‌شوند. بلدرچین مادر در هر بار تخم‌گذاری می‌تواند تا 10 تخم بگذارد. دقت کنید که جوجه‌ها بلافاصله پس از تولد تا دو روز به غذا نیاز ندارند و تنها باید بدن آنها خشک و گرم بماند. در پرورش بلدرچین فرایند جوجه کشی بسیار مهم است.

علل کاهش تولید جوجه بلدرچین چیست؟

دلایل زیادی سبب کاهش تولید جوجه هنگام پرورش بلدرچین گوشتی می‌شود. عواملی نظیر عدم نطفه‌دار بودن تخم، ترک خوردن تخم و خشک‌شدن آن، وجود تنش، نگهداری گله هم‌خون کنار هم وجود پرندگان مریض و نابارور، گله مسن، عدم تناسب نر به ماده به‌صورت 1 به 5، شرایط نامناسب تخم، بی‌توجهی به چرخاندن تخم در دستگاه و کمبود غذایی گله بسیار در این مسئله مؤثر هستند.

بیماری‌هایی که بلدرچین را درگیر می‌کند!

شاید تعجب کنید، اما باوجودآنکه بلدرچین پرنده مقاومی است که سیستم ایمنی بالایی در مقایسه با سایر پرندگان دارد، اما بازهم باید هنگام پرورش بلدرچین برای سلامت او اقداماتی انجام داد. بلدرچین معمولاً در برابر بیماری‌هایی نظیر مارک، نیوکاسل، آبله، سالمونلا، کوکسیدیوز، برونشیت، کانی بالیسم و ورم روده‌ای قرحه‌ای مقاوم نیست و در صورت ابتلا به آنها از بین می‌رود.

 در همین راستا لازم است تا پرنده جهت تقویت سیستم ایمنی واکسینه شود. یک جوجه بلدرچین در ششمین هفته تولد خود جهت پیشگیری از آبله و در 20 ماهگی به‌منظور افزایش مقاومت نسبت به بیمار مارک در قسمت گردن واکسینه می‌شود. در همین زمان جهت پیشگیری از ابتلا به نیوکاسل قطره‌ای  در چشم بلدرچین ریخته می‌شود و لازم است تا هر سه ماه به‌صورت اسپری تکرار شود. در پرورش بلدرچین از شیوع بیماری ها جلوگیری کنید تا به سود برسید.

مشکلات پرورش بلدرچین

از آنجایی که هیچ کاری بدون مشکل پیش نمی رود شما در هنگام پرورش بلدرچین نیز با مشکلات کم و زیادی همراه خواهد بود. از جمله مشکلات می توان به شیوع بیماری ها در بین بلدرچین ها، بالا رفتن هزینه دان،  تلفات بسیار بالا، هزینه بالا برای تامین تجهیزات مورد نیاز و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. هر یک از مشکلات گفته شده راه حل های مختلفی خواهد داشت.

مثال

به طور مثال اگر شما بر روی زمین پرورش بلدرچین را انجام می‌دهید و هزینه دانه بالایی را مصرف می کنید حتماً باید رویه خود را عوض نمایید و از  پرورش بلدرچین روی زمین صرف نظر کرده و آنها را در قفس انجام دهید. قفس تنها در این مواقع کارساز نخواهد بود بلکه در مواقعی که بیماری در بین بلدرچین ها شایع شده باشد می توانید به بهترین شکل از آن جلوگیری نمایید.

مهمترین موارد

برنامه واکسیناسیون، برنامه غذایی، استفاده از دانخوری و آبخوری مناسب، ایجاد فضای بهداشتی، مشورت با افراد متخصص در این زمینه می‌تواند مشکلات پرورش بلدرچین را به حداقل ترین میزان خود برساند. از مهمترین نکات در زمینه مشکلات پرورش بلدرچین که می‌تواند به طور چشمگیری مشکلات شما را بخواهد مشورت با افراد متخصص است. افراد متخصص معمولاً راهی که شما قرار است بروید را زودتر رفتند و می‌توانند شما را از بیراهه رفتن نجات دهند.

بازار هدف در هنگام ارائه محصولات را جدی بگیرید

یکی از مهمترین نکات در پرورش بلدرچین شناخت بازار هدف برای محصولات مورد نظر است. هرچقدر شما بتوانید مخاطبینی که به محصولات بلدرچین نیازمند هستند را به بهترین شکل شناسایی کنید بهتر میتوانید راه حل هایی برای ارائه محصولات در نظر بگیرید. بسته بندی نوین، بسته بندی با توجه به نیاز خانواده ها، توضیح مناسب و تبلیغات از جمله عواملی است که می تواند فروش شما در زمینه محصولات بلدرچین را به بالاترین میزان خود برساند.

به نظر شما چه مواردی دیگری می تواند فروش محصولات بلدرچین را به طور چشمگیری بالا ببرد؟ چنانچه با روش های مختلفی در این زمینه شناسید می توانید نظرات خود را جهت فروش بالاتر محصولات و سود دهی بیشتر از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

نتیجه‌گیری| پرورش بلدرچین

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را به‌صورت مختصر و مفید با پرورش بلدرچین آشنا کنیم و اصول و نکات مهم در طول پرورش این پرنده را به شما عزیزان ارائه کنیم تا با آگاهی بیشتری برای پرورش آن اقدام کنید. توصیه می‌کنیم اگر در این کار مبتدی و بی‌تجربه هستید، حتماً با مشاوران مجرب و متخصص مشورت کنید تا هرگز با مشکی روبه‌رو نشوید.

سوالات متداول

چرا بلدرچین را برای پرورش انتخاب کنیم ؟

گوشت و تخم مقوی زودبازده بودن سودمند بودن

تغذیه بلدرچین های پرورشی چیست؟

غذای روزانه بلدرچین ها را فراهم کنید، همیشه بلدرچین های پرورشی خود را با دان مخصوص تغذیه کنید، دان مخصوص بلدرچین حاوی مواد مغذی لازم برای تولید بیشتر تخم بوده و به منظور بالا بردن راندمان تولید، لازم و ضروری میباشد. اگر بلدرچین ها تغذیه صحیح و مناسب نداشته باشند، ممکن است تخمگذاری نکنند، مطمئن شوید که دان آنها روی زمین ریخته نمیشود.

دمای مناسب برای جفت گیری و جوجه کشی بلدرچین ها چقدر است؟

جفت بلدرچین را حدوداً در دمای 70 درجه فارنهایت (21 درجه سانتی گراد) نگه دارید تا برای جفت گیری آماده شوند. برای تنظیم دمای محل پرورش از بخاری یا فن استفاده کنید، توجه داشته باشید دمای خیلی گرم و خیلی سرد از جفت گیری بلدرچین ها جلوگیری میکند، یک دماسنج در سالن پرورش قرار دهید تا بتوانید دما را کنترل کنید. تخم های بلدرچین نیاز به توجه زیادی دارند و باید تمام مدت گرم نگه داشته شوند، متاسفانه برای بلدرچین ها عادی است که برای مدتی لانه خود را ترک کنند، بنابراین بهتر است تخم ها را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *