جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معرفی انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

در زبان انگلیسی به دستگاه جوجه‌کشی واژه Incubator اطلاق می‌شود. به طور کلی این دستگاه وظیفه دارد تا زمینه را برای سالم بیرون آمدن جوجه از تخم، مهیا کند. در حالت طبیعی این وظیفه بر عهده خود مرغ است و او باید دما و رطوبت مناسب این کار تا از طریق نشستن روی آنها به وجود بیاورد. اما در حالت مصنوعی از دستگاه جوجه‌ کشی برای این کار استفاده می‌شود. البته قدمت کار جوجه‌کشی بسیار زیاد است. ارسطو دانشمند یونانی در آثار خود درباره این مسئله مطالبی را بیان کرده‌است. البته نخستن دستگاه جوجه‌کشی مکانیزه توسط رمور در سال 1749 در کشور فرانسه و در شهر پاریس ساخته شد. استفاده از این دستگاه‌ها در مقیاس تجاری نیز از سال 1881 میلادی رایج شد. در ادامه به معرفی انواع دستگاه جوجه کشی مرغ می‌پردازیم.

تقسیم‌بندی دستگاه‌های جوجه‌کشی، عمدتا بر اساس تعداد تخم‌ مرغ‌هایی که در آنها جای می‌گیرد و مکانیزم عملکرد آنها انجام می‌شود. بر این اساس، انواع دستگاه‌ های جوجه کشی مرغ عبارتند از:

1- دستگاه جوجه‌کشی خانگی

2- دستگاه جوجه‌کشی نیمه صنعتی

3- دستگاه جوجه کشی صنعتی

انواع دستگاه جوجه کشی مرغ
انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

حتما بخوانید: آنچه باید درباره واکسن های مورد نیاز مرغ بدانید

دستگاه جوجه کشی خانگی | انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

اگر مایل هستید در خانه خود کار جوجه‌کشی را انجام دهید؛ اگر زندگی آپارتمانی دارید و می‌خواهید کار جوجه‌کشی را حتی به عنوان یک نوع تفریح انجام دهید،‌ باید در بین انواع دستگاه جوجه کشی مرغ، نوع خانگی آن را تهیه نمایید.

آنچه مسلم به نظر می‌رسد این است که این دستگاه در مقایسه با انواع صنعتی موجود در بازار، هم کوچکتر است، هم جای کمتری اشغال می‌کند و هم از وزن کمی برخوردار است. جابجا کردن این دستگاه‌ها در خانه به راحتی امکان‌پذیر است و به دلیل ابعاد کوچک می‌توان در قسمت‌های مختلف خانه آن را قرار داد.

از طرفی این دستگاه‌ها با وجود اینکه در مقایس کوچکی تولید می‌شوند ولی می‌توانند بین 10 تا 100 عدد تخم مرغ را در خود جای دهند. این عدد بسته به نوع محصول خریداری شده متغیر خواهد بود.

مجتمع‌ها و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نیز از دیگر مشتریان این دستگاه‌ها هستند. در کلاس‌های آموزش پرورش مرغ عمدتا از دستگاه جوجه‌کشی خانگی برای ارائه مطالب به هنرآموزان استفاده می‌شود. چند تولید کننده مطرح نیز در کشور در حال حاضر کار تولید این دستگاه‌ها را انجام می‌دهند.

دستگاه جوجه‌کشی نیمه صنعتی

برخی از واحدهای صنعتی که هنوز در ابتدای کار خود هستند و سرمایه اولیه زیادی ندارند، باید کار پرورش مرغ و جوجه خود را در مقایس‌ متوسط شروع کنند. برای این منظور آنها روی به دستگاه جوجه‌کشی نیمه صنعتی یا مدیوم می‌آورند. دستگاه‌های جوجه‌کشی نیمه‌صنعتی با وجود اینکه ظرفیت بیش از 150 تخم مرغ را دارند اما در مقایسه با دستگاهای صنعتی، تعداد کمتری تخم مرغ در خود جای می‌دهند.

یک دستگاه جوجه‌کشی نیمه‌ صنعتی نهایتا گنجایش 2000 تخم مرغ را دارد. البته برای بسیاری از واحدهای پرورش مرغ تازه‌کار استفاده از این نوع دستگاه‌ها مرسوم است.

انواع دستگاه جوجه کشی مرغ
انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

حتما بخوانید: آنچه درباره ویتامین های مورد نیاز مرغ باید بدانید

دستگاه جوجه‌کشی صنعتی، پرکاربردترین مدل در بین انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

در بین انواع دستگاه جوجه کشی مرغ، دستگاه جوجه‌کشی صنعتی بیشترین میزان کاربرد را در میان واحدهای تولیدی دارد. این دستگاه‌ها در ابعاد بزرگ تولید می‌شوند و در مزارع تولید طیور مستقر می‌شوند. به سبب ابعاد بزرگتر این دستگاه‌ها قیمت تمام شده بالاتری نیز دارند ولی استفاده از آنها برای واحدهای پرورش مرغ توجیه اقتصادی دارد. این دستگاه‌ها برای جوجه‌کشی در مقیاس بسیار بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور کلی دستگاه‌های جوجه کشی با ظرفیت بیش از 2000 تخم مرغ در ردیف دستگاه‌های صنعتی قرار می‌گیرند. البته ممکن است ظرفیت برخی از دستگاه‌ها به 3000 تخم مرغ نیز برسد.

عمده این دستگاه‌های جوجه‌کشی صنعتی، دارای سیستم چرخشی گهواره‌ای هستند. دستگاه‌های جوجه‌کشی خانگی و نیمه صنعتی با برق سه فاز شهری با ولتاژ 12 ولت کار می‌کنند. اما این دستگاه‌ها به سبب مصرف برق با ولتاژ بالا، از برق 220 ولت تک فاز استفاده می‌کنند. لذا در هنگام خرید این دستگاه باید در خصوص تمهیدات زیرساختی تأمین برق مورد نیاز نیز به خوبی تدابیر مناسب اندیشیده شود.

نسل جدید انواع دستگاه جوجه کشی مرغ، به صورت اتوماتیک کار می‌کند

مسئله کنترل دما و رطوبت دو اصل اساسی در کار جوجه‌کشی است. لذا با پیشرفت فناوری ساخت این دستگاه‌ها، به کمک تعبیه کردن سنسورهای مختلف دما و رطوبت در این دستگاه‌ها، کار جوجه‌کشی به صورت تمام اتوماتیک انجام می‌شود.

همچنین با ورود هوش مصنوعی به تکنولوژی ساخت این دستگاه‌ها، به کمک منطق فازی کار کنترل شرایط محیطی مناسب برای جوجه‌کشی به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. به طوری که دستگاه به صورت مداوم در حال پایش وضعیت خود بوده و در صورت کوچکترین تغییری در شرایط محیطی اقدام به اصلاح آن می‌کند.

افزودن تکنولوژی‌های جدید به این دستگاه‌ها هرچند موجب افزایش قیمت آنها شده است،‌ اما مزایایی نیز به دنبال داشته است. به کمک این دستگاه‌ها کار اجرایی تولیدکنندگان به صورت محسوسی کاهش پیدا کرده است. از طرفی تلفات تولید نیز به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است و این موضوع بسیار اهمیت دارد.

انواع دستگاه جوجه کشی مرغ
انواع دستگاه جوجه کشی مرغ

حتما بخوانید: کانیبالیسم در مرغ به چه دلایلی رخ می‌دهد؟

چرا باید از قفس جوجه یک روزه استفاده نمود؟

پس از پایان کار جوجه‌کشی و تولید جوجه‌ها در یکی از انواع دستگاه جوجه کشی مرغ ، کار به اتمام نمی‌رسد. یکی از مشکلاتی که پس از تولد جوجه‌ها به وجود می‌آید، تلفات آنها است. قفس‌های جوجه یک روزه به کمک تولیدکنندگان آمده‌اند تا این مشکل را برای آنها برطرف کنند. به این ترتیب بخش بزرگی از زیان‌های اقتصادی ناشی از تلفات جوجه‌های یک روزه برطرف می‌گردد و خیال پرورش دهندگان نیز تا حد زیادی آسوده می‌شود.

جوجه‌های یک روزه نیاز به نگهداری خاصی تا یک دوره حداقل یک ماهه هستند. به ویژه از نظر گرما که در مقایسه با جوجه‌های بزرگتر، نیاز به گرمای بیشتری دارند. به این دلیل به کمک قفس‌ های مخصوص جوجه‌ های یک روزه می‌توان شرایط محیطی مناسب آنها را فراهم نمود.

علاوه بر آن، قفس‌ها معمولا دارای سیستم‌های آب‌خوری مکانیزه نیز هستند که کار آب‌دهی به جوجه‌ها را بسیار راحت می‌کنند و کثیف شدن آب‌خوری نیز جلوگیری می‌کنند. به طور کلی باتوجه به حساس بودن نگهداری از جوجه‌های یک روزه، استفاده از قفس‌های مخصوص آنها، یک امر ضروری به نظر می‌رسد تا از هرگونه تلفات احتمالی جلوگیری به عمل بیاید. قفس مخصوص خود را از سایت قفس بلدرچین بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *